Zajednica “Radost Duha Svetoga” – obilježavanje svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Susret Zajednice „Vjera i svjetlost“ – Podružnice „RADOST DUHA SVETOG“, u 4. korizmenu nedjelju, započeo je na zaprešićkoj šetnici, gdje smo zajedno s našom prijateljskom Udrugom „Rubikon“ obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu, koji se odlukom UN-a svake godine obilježava 2. travnja.

Udruga „Rubikon“ Zaprešić  okuplja roditelje i njihovu djecu s autizmom, a već druge godine zaredom organizira obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Program kojem je prisustvovala i naša Zajednica, započeo je pjevanjem  „Zborića“ – zbora predškolske djece, koji se svake subote okupljaju u kapelici MKA, gdje se uz pjesmu zajednički igraju  i druže. Mali članovi „Zborića“ zajedno sa svojim voditeljicama Zrinkom i Anom otpjevali su pjeseme „Tko stvori“ i „Petar, Jakov i Ivan“.

U programu su sudjelovali i učenici OŠ Antuna Augustinčića, ritmička grupa tete Sanje Jurić, djeca iz DV „Maslačak“  i Plemička mladež.

Završni dio priredbe bilo je puštanje balone plave boje (boje autizma), kao što se to čini diljem svijeta.

Završetkom ove vesele priredbe uputili smo se u Pastoralni centar gdje smo zajedno sa članovima Udruge Rubikon, kao i dječicom imali zajedničku sv. misu i druženje. Misno slavlje predvodio je pater Goran.  U misnom slavlju, članovi naše zajednice, volonteri i prijatelji sudjelovali su u oživljavanju Evanđelja (Iv,9) .

Nakon sv. mise, gospođa Marija Pavlović – kontakt osoba naše Zajednice, prenijela nam je dojmove i obavijesti sa 1. susreta Hrvatske provincije Vjere i svjetla, koji je održan u Đakovu.

Uz pjesmu i zajedničko druženje, prepuni lijepih emocija, iščekujemo i  veselimo se našem sljedećem susretu.