“Radujte se u Gospodinu uvijek! Radujte se!” – susret Provincijskog tima

Županja, 1.-3. travanj 2022.

Susret Provincijskog tima pod geslom “Radujte se u Gospodinu uvijek! Radujte se!“ (Fil 4,4 ), započeo je okupljanjem u večernjim satima u župi sv. Ivana Krstitelja Županja gdje nas je velikodušno ugostio domaćin župe, župnik vlč. Robert Jugović, novoizabrani duhovnik Zajednica Vjera i svjetlo u Hrvatskoj.

Susret je započeo Klanjanjem pred Presvetim, koje je vodio vlč. Robert sa članovima Provincijskog tima uz pjesmu, pri čemu su nazočili i župljani. Također, uživo preko aplikacije Zoom, bili su uključeni članovi zajednice Vjera i svjetlo, koji mole redovito srijedom, petkom i nedjeljom za Ukrajinu.

 

Sljedeći dan (subota) započeli smo u prijepodnevnim satima sa Misom, nakon Mise slijedila je Igra upoznavanja (kreativna radionica) i Biblijsko dijeljenje (vodio vlč. Robert uz tekst iz Biblije, meditacija). Nakon kratke pauze slijedio je razgovor na temu Božji plan za nas unutar Vjere i svjetla. Svi prisutni su se vratili u trenutak svog početka, hoda u Zajednici Vjera i svjetlo. Bilo je dragocjeno slušati divna svjedočanstva, iskustva prožeta ljubavlju, vjerom i zajedništvom sa velikom obitelji zajednice Vjera i svjetlo.

Nakon ručka i odmora nastavio se susret na temu Sadašnji trenutak Provincije i Kojim putem dalje. Tom prilikom iznijeli su se planovi za sljedeće 4 godine (2022.-2025.). Zatim je slijedila večera i druženje, koju je upriličila obitelj Zadro, članovi zajednice i Provincijskog tima. Opušteno uz upoznavanje, druženje i razgovor nizale su se ideje, planovi za dalje.

U nedjelju, nakon doručka, susret je vodio ka Završnom planiranju, te Osvrtu na provedeni susret. Zatim je slijedila Misa sa župljanima i domaćinskom zajednicom Vjera i svjetlo Noa. Nakon Misnog slavlja održan je kratki susret sa članovima zajednice Noa. U nastavku obišli smo Županju i posjetili Zavičajni muzej Stjepan Gruber gdje je viđena povijest, običaji i dr. Nakon obilaska slijedio je ručak, te najtužniji dio, rastanak, koji nikome nije bio lak, ali znamo da sve što je lijepo kratko traje. Vjerujem da svi prisutni mogu reći da smo osim rada proveli nezaboravne trenutke, uz druženje i pjesmu kao i nezaboravni ugođaj koji su nam pripremili domaćini, kojima neizmjerno zahvaljujemo.

U ime Provincijskog tima zahvaljujemo domaćinima obitelji Zadro i vlč. Robertu na trenucima za pamćenje, na okrepi i zajedništvu.