Bili smo kod Zagovornice Hrvatske – Advocate Croatie ili “Ljekarne nebeske”

Bili smo kod Zagovornice Hrvatske – Advocate Croatie ili “Ljekarne nebeske” kako je još zovu!!!

Već puno stoljeća unazad od kada su pavlini došli u ovu blagu udolinu ispod Medvednice i ovdje ostavili svoj trag,  ona ovdje živi, ovdje kuca njeno Srce za sve nas.

To je i hodočasničko mjesto pobožnih romara Hrvata i Blaženika kao što je bio naš nadbiskup blagopokojni Alojzije Stepinac, koji su godinama su dolazili i dolaze pješice od Katedrale u ovaj mir… u ovu dolinu mira i svih mogućih Blagoslova, upiti snagu i napiti se “vode žive” koja nikada ne presuši… a to je Isus Krist, naš Spasitelj i Otkupitelj.
Tako smo se i mi okupili na ovom izvoru snage zajedno sa dragim Ocima karmelićanima i našim duhovnikom Kristijanom iz župe Majke Božje Lurdske, slaviti Svetu misu za sve bolesnike i na tijelu i na duši, i podružili se uz drage ljude velikog i otvorenog srca.
Naša djeca i roditelji i prijatelji, ispod stare lipe u debeloj hladovini, doživjeli smo jučer toliko pažnje prema nama i zahvalni smo na svemu dragome Bogu i Majci Božjoj Remetskoj!!!
 
Do sljedećeg susreta sa puno sličica koje govore više od 1000 riječi neka nas sve čuva i brani naša Majčica… neka nas zakrili svojim plaštem i u burama i olujama života bude Vam sigurna luka i prava utjeha u svakoj boli.
Mama Nevenka iz zajednice Betlehem iz Zagreba