10. rođendan zajednice Marijine iskrice u Virovitici (5/2015)

U svibnju ove godine zajednica Marijine iskrice iz Virovitice proslavila je svoj 10. rođendan. Iako je od tada prošlo već nekoliko mjeseci, za dobre vijesti nikad nije kasno 🙂

Kako se zajednica razvijala i kako se lijepo slavilo možete pročitati u nastavku teksta i pogledati na fotografijama

10. rođendan zajednice “Marijine iskrice” u župi svetog Roka, u Virovitici

 17. svibnja 2015. zajednica “Marijine iskrice” proslavila je svoj 10. rođendan.

Nas nekoliko i fra Robert Perišić tadašnji župnik župe sv. Rok, željeli smo jednu zajednicu Vjere i svjetla i izrazili smo tu želju na  Nacionalnom hodočašću Vjere i svjetla u Mariju Bistricu, u svibnju 2004.godine. Devet mjeseci nakon toga, u veljači 2005., došli su nam prijatelji iz zajednice “Sv. Jeronim” u Zagrebu i predstavili su pokret Vjera i svjetlo u crkvi Sveti Rok. Odmah je bilo zainteresiranih 40tak ljudi i zajednica je rođena. Kako je sve nekako počelo sa hodočašćem u Marijino svetište, zajednicu smo nazvali “Marijine iskrice”. Od samog početka smo imali veliku podršku Melanije Kopić – tadašnje regionalne koordinatorice Vjere i svjetla i zajednice “Svetog Mihaela” iz Donjeg Miholjca. Zato nas je silno razveselilo kada su nam došli predstavnici te zajednice na naše slavlje.

20.2.2007. godine priznati smo kao zajednica Vjere i svjetla, što znači da smo dio te velike međunarodne obitelji, te da vjerno živimo naše poslanje unutar Povelje i konstitucije pokreta.

2009. godine rodila se zajednica u Kloštru Podravskom i njima smo kao najbliža zajednica pomagali da zažive duh Vjere i svjetla. Zajedno smo slavili Svijećnicu, i odlazili na godišnja hodočašća. Uskoro (2011.) nam se pridružila i novorođena zajednica u Koprivnici.

S tim dvijema zajednicama gradimo već sada dugogodišnje prijateljstvo, tako da su nas i njihovi predstavnici na našoj proslavi silno razveselili.

Kroz sve  godine imali smo zahvaljujući velikodušnosti i otvorenom srcu naših fratara, svog duhovnika, imali smo često prisustvo mladih iz Frame i drugih mladih ljudi, a imali smo i povjerenje i prihvaćanje većine župljana. Na tome smo zahvalni.

17.5.2015. je naš susret započeo duhovnim programom u 9 sati, u kojem smo imali osvrt na proteklih 10 godina, razgovor u malim grupama i zajedničku molitvu. U 10:30 smo sudjelovali na župnoj misi, na kraju koje smo pripremili kratki igrokaz o “Napuklom vrču” i znak pažnje za naše župljane – čaj prijateljstva. Onda je slijedila igra u samostanskom dvorištu uz roštiljadu. Zajedno smo u 13 sati ručali pa je slijedila torta i naravno fešta. Kad su se prijatelji iz Donjeg Miholjca udružili se našima, samo je odjednom nastalo svatovsko ozračje. Da, veseliti se znamo od sveg srca! Bilo je radosno i ispunjeno Božjom prisutnošću.

Dijana Stanić