Izvještaj sa susreta “Kapljice dobrote” – Slavonski Brod 12.04.2015.

Divni, sunčani proljetni dan kao da nas je sve pozivao da se nanovo sastanemo i ovu nedjelju u župi Sv. Nikole Tavelića u Slavonsko-brodskom naselju Jelas i slavimo Isusa u našoj zajednici Vjere i svjetla “Kapljice dobrote”. Pedesetak nas se okupilo što djece s roditeljima što nas volontera i u zajedništvu s našim svećenikom započeli susret  Sv. Misom u 15 sati. Sama nedjeljna čitanja  su nam otvorila srca za zajedništvo. U prvom čitanju Dj 4,32-35 čitamo kako smo svi jedno srce i jedna duša. I ono nas podsjeća da svjedočimo Krista, našega Spasitelja, koji u 1 Iv 5,1-6 dolazi kroz vodu i krv, a Duh je ta treća Božanska osoba koju u narednih četrdeset dana iščekujemo. U evanđelju po Ivanu, Isus nam donosi svoj mir i kaže nam da se ne bojimo nego da od sada puni duha svjedočimo Uskrsloga.

sb18

Danas su djeca-prijatelji pri dolasku dobivali cvjetiće, a njihove mame odnosno tate kamenčiće. Uslijedila je molitva, a potom su djeca svoje cvjetiće lijepili na jedan veliki cvijet koji je simbol ljubavi, a oni su djeca ispunjena ljubavlju dok su njihovi roditelji svoje kamenčiće odlagali u košarice s molitvom predanja. Sve ono što ih boli predali su našemu Uskrslom Gospodinu ispuštanjem kamena u košaricu.

sb19

Oživljavali smo Evanđelje, razgovarali u malim grupama, a kao i do sada, na kraju je uslijedilo slavlje gdje smo plesali, pjevali, veselili se što je Isus umro za nas na drvetu križa i sve boli ponio sa sobom. Uskrsnuo i pozvao nas na radost svjedočenja. Radosni, kao što smo i pozvani u čitanjima ove druge vazmene nedjelje pošli smo svojim domovima šireći radost i iščekujući sljedeći susret.

sb16

Volimo vas sve, zajednica Kapljice dobrote iz Slavonskog Broda.

sb17

Rafaela Janković