Izvještaj sa susreta “Kapljice dobrote” – Slavonski Brod 01.03.2015.

Još jedna nedjelja ispunjena ljubavlju našega Boga prema najmanjima dogodila se ove druge korizmene nedjelje, 01.03.2015. god.

Kao i svaki puta, mi volonteri okupili smo se u 14 sati da bi pripremili sve što je potrebno za slavlje Sv. Euharistije, a i za nastavak druženja sa našom dragom djecom, prijateljima. U 15 sati započela je Sv. Misa koju je predslavio vlč. Mato Matasović, a koncelebrirao fra Ilija Jerković, inače voditelj cantra za djecu sa posebnim potrebama “Zlatni Cekin”. Misno slavlje animirale su dvije volonterke Marta Marjanović i Ivana Zeba, potpomognute sa svima nama.

sb11

Nakon Sv. mise okupili smo se u krug da bi u zajedništvu izrekli molitvu Vjere i svjetla.

Igrokaz, oživljavanje Evanđelja: Isus umire na križu ovaj put su nam predstavili: Drago Vukoje u ulozi Isusa, Dora Dežmić kao pripovjedač, Stipa Poljaković – zapovjednik dok su vojnike i dva zločinca glumili naša djeca. Podijeljeni u tri grupe razgovarali smo o Križu, znaku Spasenja za nas kršćane, vatri Božje ljubavi prema svima nama.

Ovaj puta u molitvi smo se svi oduševili jer smo imali Svećenika na raspolaganju koji je cijelo vrijeme ispovijedao djecu da bi upravo oni zbog kojih smo i bili prisutni dotaknuli Nebo svojim ispovjedima. Slavlje je nastavljeno kroz svjedočanstvo mladoga Branimira Rajtera koji je od rođenja zbog bolesti u invalidskim kolicima.

sb12

sb13

Harmonikaš Stjepan Poljaković uveseljavao nas je pjesmom i svirkom. Sva su djeca imali križeve oko vrata koje su vrijedni volonteri za njih prije izradili.

Do novoga susreta Kapljica dobrote svima vama želim mir i dobro!

   sb14

sb15