Izvještaj sa susreta “Kapljice dobrote” – Slavonski Brod 01.02.2015.

Zadnji susret smo imali 1.2.2015 god. u prostorima crkve Sv. Nikole Tavelića u Sl. Brodu. Otpočeli smo sa Sv. misom u 15 sati. Nakon Sv. Mise uslijedila je molitva. Tema susreta je bila Slavlje svjetla tako da je i molitva bila vezana uz svjetlo odnosno ono što djeca ove zajednice predstavljaju.

sb02

Ovaj susret je prošao u zabavi jer smo imali mnoge prijatelje koje smo doveli sa sobom. Slušali smo o svjedoku Pieru Giorgio Frassati, oživljavali evanđelje. U tri raspoređene grupe smo razgovarali što nam donosi radost, svjetlo. Razgovarali smo kako je Isus naše svjetlo i radost i da pokušamo jedni u drugima pronalaziti Isusa.U umjetničkoj radionici izradili smo sunce i na njega pisali naša imena. Druženje smo nastavili kroz igru sa šeširom. Šešir bi kružio s glave na glavu dok svira glazba. Kada glazba prestane na kome je šešir taj ispada iz igre. Pred kraj igre zabavljali smo se uz našega harmonikaša koji nam svaki susret animira sviranjem i zabavljanjem. Svi smo plesali i pjevali.

sb03

Sutra odnosno 2.2.2015. sastali smo se u župi Sv. Antuna Padovanskog u Podvinju gdje smo se na blagdan Svijećnice predstavili tamošnjoj župi. Došlo nas je desetak volontera i desetak djece s roditeljima. Crkva je bila ispunjena vjernicima. Kristina Terihaj nas je predstavila tako što je ispričala kako je došlo do osnutka ove zajednice u Brodu, čime se bavimo, kako se družimo. Djeca i volonteri su potom otpjevali svoju himnu i još jednu pjesmu. Župljani su bili oduševljeni.

sb04

Do idućeg susreta pozdrav od:

“Kapljica dobrote” i vaše izvjestiteljice

Rafaele Janković

 

sb05 sb06